Ämnen som berör & påverkar

Föreläsningar av Eken Coaching

Kunskap om psykologin bakom förlossning, anknytning och föräldraskap kan göra stor skillnad, både i yrkesrollen och privatlivet. Genom mina föreläsningar får era anställda insikter om hur trygghet, bemötande och kvinnliga drivkrafter påverkar både individen och organisationen.  Jag föreläser för vårdpersonal, psykologer, pedagoger och föräldrar – men också för företag som vill skapa en hållbar arbetsmiljö där medarbetare kan kombinera föräldraskap med ett framgångsrikt arbetsliv.

Våra beteenden är ofta en effekt av bakomliggande faktorer och mönster från våra upplevelser

Att må bra i dagens samhälle är djupbottnat och komplext. Varken du är förälder, psykolog, pedagog, privatperson eller yrkesverksam så bär vi alla på liknande funderingar och erfarenheter. Jag bjuder in till kunskap, reflektion och inspiration kring några av de livshändelser som formar och påverkar oss mest. 

- Gunilla Dittmer

Evas Recension

"Insiktisfullt och genuint"

"Jag har inte funderat så mycket tidigare över just förlossningars påverkan. Det tog jag med mig, hur mycket mer det påverkar oss än vi tror."

JOhannas Recension

"Inspirerande & givande"

"Förlossning är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat och jag blev glad över att få lyssna till Gunilla som så öppet och nyfiket pratar om förlossningar ur flera olika perspektiv." 

Förlossning ur ett psykologiskt perspektiv

Hur vi upplever en förlossning påverkas inte bara av det medicinska förloppet – utan också av våra tankar, känslor och tidigare erfarenheter. Denna föreläsning ger en fördjupad förståelse för förlossningsupplevelsen utifrån psykologiska perspektiv.
Vi utforskar frågor som:

Vetenskaplig bakgrund: Vad säger forskningen om psykisk hälsa och förlossning? 
Förebyggande insatser: Varför utvecklar vissa kvinnor förlossningsrädsla eller får trauma/PTSD efter förlossning – och hur kan vi förebygga det?.
Positiva påverkansfaktorer: Hur kan självtilltro och upplevd kontroll, coping påverka förlossningsupplevelsen?
Kunskap & stöd: Vilken typ av kunskap och förberedelse skapar en mer balanserad och realistisk förväntan? Vad säger forskningen om socialt stöd.

Föreläsningen passar dig som arbetar inom vården, med stöd till blivande och nyblivna föräldrar, eller som själv är intresserad av att förstå psykologin bakom en positiv förlossningsupplevelse.

Nybliven mamma

Anknytning –
Grunden för Trygghet & Utveckling
 

De första åren i ett barns liv är avgörande för deras känslomässiga och sociala utveckling. Anknytningsteorin förklarar hur tidiga relationer formar vårt sätt att relatera till oss själva och andra – hela livet. Jag föreläser om anknytningens betydelse och ger en djupare föreståelse kring forskningen bakom och hur vi kan stärka trygga relationer från start.

Vad är anknytning och varför är det viktigt: hur skapas det, och vad är skillnaden mellan trygg och otrygg anknytning?
Hur påverkar anknytningen oss: Vad säger forskningen om anknytningens roll i psykisk hälsa, självkänsla? Hur påverkar det oss i vuxna relationer?
Föräldraskap och anknytning i praktiken: Hur kan föräldrar och andra viktiga vuxna skapa en trygg bas för barnet?
Kunskap & evidens: Hur kan vi använda den här kunskapen i föräldraskap, vård och pedagogik?

Föreläsningen anpassas utifrån dig som kund och målgrupp.

Föreläsningen passar dig som arbetar inom vården, utbildningsväsendet ex. förskola, eller på annat sätt arbetar med stöd till blivande och nyblivna föräldrar. Den kan även passa vem som helst som anser att anknytning verkar vara ett intressant område som ni vill veta mer om. 

Fler föreläsningar

Kvinnliga Drivkrafter

Låter det som ett spännande område, hör av dig så berättar jag mer

Föräldraskapets nycklar till innovation

Låter det som ett spännande område, hör av dig så berättar jag mer

Eken Coaching logotyp

+46 702-94 63 06
info@ekencoaching.se
Göteborg
Företaget är godkänt för F-skatt

© Copyright Eken Coaching.  All Rights Reserved

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta accepterar du användandet av cookies.  Läs mer